Getelde dagen van Siska Mulder

9200000040681782Titel: Getelde dagen
Auteur: Siska Mulder
Uitgever: Boekerij
Aantal pagina’s: 400
Prijs: €19,99

Het leven van Remie Balt lijkt helemaal perfect. Ze heeft haar eigen architectenbureau, verdient daarmee goed de kost, is getrouwd met jeugdliefde Laurens die een mooie carrière heeft in de politiek en woont samen met haar twee kinderen in ’t Gooi. Maar als ze erachter komt dat Laurens een verhouding heeft, blijkt dat hun leven misschien toch niet zo perfect was. Remie wil scheiden, maar Laurens wil koste wat het kost samen blijven. Al is het alleen al voor de kinderen. Dit zorgt voor een heuse strijd tussen de twee en ze maken het elkaar zeker niet makkelijk. Ondertussen ondervinden de kinderen hier ook de nodige problemen van. En dan slaat het noodlot toe, de kinderen worden ontvoerd. De angst die Remie en Laurens doorgaan lijkt hen weer dichter bij elkaar te brengen. Maar toch blijft er wat sudderen….

Mijn mening
Hoewel het verhaal voornamelijk lijkt te gaan over de scheiding van de ouders en de ontvoering van de kinderen zit er toch nog meer achter dit verhaal. Het gaat er niet alleen om hoe de ouders met de scheiding omgaan, maar voornamelijk ook wat voor effect het heeft op de kinderen. Het bijzondere aan dit verhaal is dat de hoofdstuktitels de dagen weergeven. Je begint op Dag 0 en gaat vervolgens verder naar Dag 4 en Dag 71, maar je weet nog niet wat er verder is gebeurd. Langzaam kom je hier steeds meer achter. Naast het feit dat de ontvoering van de kinderen een spanningselement is, is er ook nog het eerste hoofdstuk van het boek. Hier gebeurt wat waarvan je nog lange tijd niet weet wat er nou precies is gebeurd. Verder wordt het verhaal geschreven vanuit zowel het perspectief van Remie als dat van Laurens en dit zorgt ervoor dat je het verhaal van beiden kanten te zien krijgt. Je kan hierdoor niet echt tot een conclusie komen met wie je het nou het meest eens bent. Elke keer is er wel weer wat waardoor je gaat twijfelen.
Siska Mulders schrijfstijl is ook erg prettig. Ze schrijft heel vloeiend en weet hoe ze haar lezers geboeid moet houden.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s