De wraak van Zeven van Pittacus Lore

9200000036035165Titel: De wraak van zeven
Auteur: Pittacus Lore
Uitgever: AW Bruna
Aantal pagina’s: 256
Prijs: €17,95

De wraak van zeven is het vijfde deel in de Loriën legacies. Na al jaren op vlucht te zijn voor de Mogadoren, is het vriendengroepje dat voornamelijk bestaat uit Loriërs met gaven het eigenlijk wel zat. Ze zijn al veel verloren, een van hen lijkt zich tegen hen te hebben gekeerd en ook wordt een van hun vrienden vastgehouden door de Mogadoren. En dan zijn ze ook nog eens ver van elkaar vandaan en weten nog niet hoe ze bij elkaar kunnen komen zonder zichzelf te verraden aan de Mogs. Maar gelukkig hebben ze nu hulp van een Mog die naar hun kant in overgelopen. Van hem krijgen ze waardevolle informatie en zelf komen ze ook steeds meer te weten van de plannen van de Mogadoren. Het wordt steeds duidelijker, ze kunnen niet langer alleen vluchten, ze zullen ook een keer in de aanval moeten gaan. Maar hoe doe je dat als je maar met zo weinig bent tegenover zoveel tegenstanders…

Mijn mening
Aangezien ik de voorgaande delen niet had gelezen, was het wat lastig inkomen. De personages hebben soms niet alleen namen, maar ook nummers, dus wist ik niet altijd over wie er werd gesproken. Daarnaast behoort de ene tot die bevolkingsgroep en de ander tot de andere bevolkingsgroep en heeft die wel gaven en die weer niet. Dat was af en toe wat verwarrend. Maar verder heeft dat weinig afgedaan aan het verhaal. Het zat goed in elkaar en wordt goed beschreven. Het feit dat ik wat informatie miste, heeft misschien wat aan mijn beleving afgedaan, maar desondanks vond ik het een erg boeiend boek. Dat zorgt ervoor dat ik me alleen maar afvraag wat ik ervan had gevonden als ik de informatie ervoor wel had gehad. Mocht ik er ooit nog tijd voor hebben (nadat ik al mijn andere ongelezen boeken heb gelezen), wil ik misschien de voorgaande delen ook nog wel lezen zodat ik in ieder geval beter voorbereid ben voor de volgende delen!

Pittacus Lore is een pseudoniem voor auteurs James Frey en Jobie Hughes, die deze serie samen schreven.

Ik las dit boek voor de blogtour van AW Bruna. Kijk hier ook voor recensie van andere boekenbloggers die de komende dagen online zullen komen!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s