Maandoverzicht april

Iets later dan normaal, maar hierbij het maandoverzicht van april!

April was qua aantal boeken voor mij een standaard maandje. Meestal lees ik 5 boeken per maand en dat is deze keer ook gelukt. Ik las het volgende:

 • Fairfield Park van Santa Montefiore
 • Gekke dingen die klanten in boekwinkels zeggen van Jen Campbell
 • My Last Duchess van Daisy Goodwin
 • De geheugenman van David Baldacci
 • The Baker’s Daughter van Sarah McCoy (gekozen als boek voor april)

Hoewel ik wel 5 titels heb gelezen, was het boek Gekke dingen die klanten in boekwinkels zeggen dusdanig kort dat ik die in een uurtje uit had. Maar ach, ik heb me in dat uurtje wel prima vermaakt!

Wat betreft uitdagingen heb ik voor de Goodreads challenge bepaald dat ik 5 boeken per maand moet lezen (60 in een jaar) en daar heb ik dus deze maand perfect aan voldaan. Doordat ik in januari en februari zoveel las, loop ik nog steeds 4 boeken voor op schema. Geeft weer wat respijt voor als ik een keer wat minder tijd heb om te lezen! Ik las deze maand geen boeken van Nederlandse auteurs en kan dus geen boeken toevoegen aan mijn uitdaging Ik lees Nederlands. Die blijft dus mooi op 4 van de 5 staan. Met mijn gelezen boeken van deze maand ziet mijn 2015 Reading Challenge er nu zo uit:
Reading Challenge list - hard version 2
Tot nu toe nog steeds gelukt om hokjes te vinden!

Verder heb ik deze maand wederom geen boeken gekocht! Ik weet me er wat dat betreft goed aan te houden. De verleidingen zijn er natuurlijk regelmatig als ik weer een boekwinkel binnenloop, maar tot nu toe heb ik me in weten te houden. Wel heb ik nog Het meisje met alle gaven van M.R. Carey gekregen als recensie-exemplaar. Momenteel heb ik nog wat andere boeken te lezen die voorrang hebben, maar ik zal hier ook gauw aan beginnen, want ik ben enorm nieuwsgierig naar dit boek!

En ook deze maand hebben jullie weer de mogelijkheid om voor mij te kiezen wat ik ga lezen in mei! The Baker’s Daughter was een goede keuze en ik vond het echt een mooi verhaal. Ik ben benieuwd naar wat jullie deze maand kiezen! Laat me in een reactie weten waarom je juist voor dit boek gekozen hebt!

Waar gaan deze boeken over?

Je kunt stemmen tot zondag 10 mei, dan zal ik een berichtje plaatsen welk boek de meeste stemmen heeft gekregen!

9 thoughts on “Maandoverzicht april

 1. Ik ga voor “het uur van de Engelen”. De titel intrigeert al, en nu ik de samenvatting (voor een deel) heb gelezen, wil ik er al helemaal van weten.

  • Ik ben er ook wel benieuwd naar! Ooit van iemand gehoord dat die er helemaal niet meer van kon slapen. Die persoon las over het algemeen niet zoveel thrillers, dus ik denk dat ik wat meer kan hebben, maar toch. Het heeft mijn nieuwsgierigheid gewekt! Er is ook al een tweede deel van uit!

 2. Ik ga voor Schoonheid en Schande. Rome, de Borgia’s, corruptheid. Meer hoef je niet te weten toch 😉 Ik ga expres niet voor Inferno, omdat ik dat veel te voor de hand liggend vind. Die ga je eerder een keer lezen dan Schoonheid en Schande denk ik!

  • Het doel is om uiteindelijk alle boeken in mijn kast een keer te lezen. Het zal alleen nog wel even duren denk ik :P. Overigens staat Inferno niet in mijn eigen kast, dus die zou ik mogelijk juist minder snel pakken, omdat ik die niet zie staan als ik in m’n eigen kast een nieuw boek uitzoek :P.

 3. En, hoe vond je het boek “Gekke dingen die klanten in boekwinkels zeggen”? 😉 was het een goed cadeautje? 😉 Ik ben ook voor Schoonheid & Schande gegaan!

 4. Pingback: Uitslag wat te lezen in mei! | Marlieke over boeken

 5. Pingback: Schoonheid & schande van Sarah Dunant | Marlieke over boeken

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s