Fifty Shades of Grey van E.L James

9200000030321921Titel: Fifty Shades of Grey
Auteur: E.L. James
Uitgever: Prometheus
Aantal pagina’s: 528
Prijs: €10,-

Volgens mij hoef ik hier weinig samenvatting over te geven, aangezien het boek zo’n enorme hype is geweest enige tijd terug (en nu weer opnieuw vanwege de film die onlangs is verschenen), maar ik zal het toch even kort beschrijven.
Als Anastasia ‘Ana’ Steele bij de zeer rijke zakenman Christian Grey langsgaat om een interview af te nemen dat eigenlijk haar huisgenoot had moeten doen, wordt ze wanhopig verliefd op hem vanwege zijn prachtige looks. En ook Christian Grey is direct zwaar onder de indruk van Ana. Ana is bijna klaar met haar studie, heeft nog nooit echt een vriendje gehad en is verder enorm onzeker over haar uiterlijk. Christian Grey is een mysterieuze man die het helemaal gemaakt heeft, maar blijkbaar ook met de nodige problemen loopt. Hoewel Ana op zoek is naar een gewone normale relatie, blijkt dit bij Christian Grey nogal lastig te zijn. Hij is namelijk op zoek naar een ‘Ondergeschikte’ bij wie hij de ‘Dominante’ uit kan hangen. Compleet met contract, zweepjes, handboeien etc. Maar Ana wil graag meer en hoewel Christian daar in principe fel op tegen is, is hij zo door haar aangedaan dat het hem ook niet lukt hier niet aan toe te geven. En ondertussen probeert Ana steeds meer over het verleden van Grey te weten te komen en erachter te komen waarom hij zo’n emotioneel wrak is.

Mijn mening
Mogelijk leid je uit mijn samenvatting al wel een beetje af wat mijn mening over dit boek is. Tijdens het lezen heb ik wat reviews opgezocht en kwam tot de conclusie dat er maar weinig mensen waren die dit boek wel oké vonden, maar dat het voornamelijk onderverdeeld was in twee kampen. Degenen die het boek vreselijk vonden en degenen die het boek fantastisch vonden. Ik behoor tot dat eerste… Ik ben over het algemeen niet moeilijk met boeken. Ik geef niet vaak 5 sterren, maar ook zeker niet vaak 1 ster en kan meestal nog wel wat goeds uit een boek halen. Dit had ik bij Fifty Shades of Grey absoluut niet. Ik ben echt niet preuts wat betreft seksscènes, maar dan moet er nog wel een beetje een geloofwaardig verhaal in zitten. De enige reden dat ik het boek heb uitgelezen is omdat ik er al tijd aan had besteed en er niet van hou boeken halfgelezen weg te leggen, maar ik heb hier echt veel moeite mee gehad. De seksscènes waren nog wel oké om te lezen, behalve dan dat het elke keer niet 1x was, nee er kwamen direct een tweede en een derde keer achteraan. Maar het voordeel hierbij was dat je het allemaal een beetje met een schuin oog kon lezen en er zo snel doorheen kon komen. Wat er tussen kwam was gewoon vreemd. En toen ik bij het contract aankwam dat Ana moest tekenen voordat ze überhaupt wat mag doen met Christian, zat ik met open mond te lezen. Kom op zeg, elk normaal denkend meisje lacht zo iemand toch hard in zijn gezicht uit en gaat dan weg? Misschien ben ik daarin wel de vreemde hoor, maar ik vond het ronduit belachelijk dat iemand dat überhaupt bedacht heeft. En dan kan iemand nog zo knap zijn, maar om alle dingen te accepteren die Christian Grey deed, mag hij wel een of andere god zijn met magische ogen die je weten te betoveren ofzo.
Zoals ik al zei, over het algemeen weet ik wel wat goeds uit een boek te halen, maar hier waren voor mij gewoon te veel dingen aan fout dat ik er niks meer uit kon halen. Not my piece of cake, zullen we maar zeggen. Ik kan me nog wel een klein beetje voorstellen dat je je kunt vermaken met deze boeken, maar voor mij ging het gewoon echt te ver. Ik zal dan ook niet gaan beginnen aan deel 2 en 3 en heb mijn nieuwsgierigheid gestild door de samenvattingen op internet te lezen. Hoewel die nog enigszins interessant waren, weet ik zeker dat als ik eraan ga beginnen, ik er vrijwel direct spijt van ga krijgen. Voor mij was het fifty shades of terrible.

 

Advertenties

One thought on “Fifty Shades of Grey van E.L James

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s