Bella Italia van Suzanne Vermeer

9200000000033504Titel: Bella Italia
Auteur: Suzanne Vermeer
Uitgever: AW Bruna
Aantal pagina’s: 226
Prijs: €10,-

Op een avond in februari stelt Niels aan zijn ouders Hans en Petra voor om in plaats van naar een hotel of resort te gaan, te gaan kamperen. Zijn ouders vinden dat prima en regelen diezelfde avond nog een stacaravan op een camping aan het Gardameer. Hoewel hun vakantie daar goed begint, krijgt het algauw een vervelende wending. Er wordt een jongetje vermoord en Niels is daar getuige van geweest. Hij kan er echter niet over praten en dus ook de politie niet helpen met het onderzoek. Hans en Petra besluiten zo snel mogelijk terug te gaan naar Nederland. Maar terug zijn in een vertrouwde omgeving blijkt niet echt te helpen voor Niels. Hij is nog steeds zwaar aangedaan door wat er tijdens de vakantie is gebeurd. Als er dan een paar maanden later weer een jongetje onder dezelfde omstandigheden wordt vermoord bij het Gardameer gaat het gezin toch terug naar Italië om te kijken of ze kunnen helpen. En dit hadden ze beter niet kunnen doen…

Mijn mening
Ook dit verhaal van Suzanne Vermeer is gewoon lekker makkelijk weg te lezen en heb je binnen no time uit. Er heerst een heerlijke vakantiesfeer in het verhaal doordrongen van spanning. Omdat je weet dat er in het verhaal wat gaat gebeuren, ben jij als lezer niet in staat zo van de vakantie te genieten als de personages in het verhaal. Verder krijg je als lezer ook meer informatie over de personages. Je krijgt te weten wie de moordenaar is voordat de politie ook maar enig idee heeft wie het zou kunnen zijn. En omdat je hierdoor ook weet dat hij gewoon doorgaat met zijn plannen, is het des te frustrerender dat je de politie niet kan aansporen op die plek te gaan zoeken. Ik las dit verhaal direct na Zwarte piste van Suzanne Vermeer, maar dat zorgde er niet voor dat ik het minder leuk vond. Ik denk wel dat je niet al haar boeken achter elkaar moet lezen, omdat het dan op een gegeven moment wel heel erg op elkaar gaat lijken. Ik weet ook niet hoe het was geweest als ik twee zomerboeken of twee winterboeken achter elkaar had gelezen. Hoe dan ook, ik wil haar andere boeken ook wel een keer lezen, maar het hoeft niet nu meteen.

Advertenties

2 thoughts on “Bella Italia van Suzanne Vermeer

    • De cover is in relatie tot het verhaal erg slecht gekozen. Er komt geen vrouw in voor die het water in loopt of iets wat ook maar in die richting gaat. Het past wel bij de rest van de Suzanne Vermeers, dus ik vermoed dat daar de keuze op gemaakt is. Wat betreft het verhaal zou ik bij deze dus de cover volledig buiten beschouwing laten!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s