Als de bougainville bloeit van Kate Furnivall

9200000030135017Titel: Als de bougainville bloeit
Auteur: Kate Furnivall
Uitgever: Van Holkema & Warendorf
Aantal pagina’s: 384
Prijs: €19,95

Als de bougainville bloeit vertelt het verhaal van Dodie Wyatt, Ella Sandford en Flynn Hudson op de Bahama’s ten tijden van de Tweede Wereldoorlog. Als Dodie Wyatt een neergestoken man vindt in een steegje twijfelt ze geen ogenblik en probeert ze deze man te helpen. Als hij uiteindelijk toch sterft aan zijn verwondingen, wil Dodie niets liever dan erachter komen wat er met deze man is gebeurd en gaat ze op zoek naar antwoorden, met alle consequenties van dien. Ella Sandford is de echtgenote van een rijk man, maar is niet gelukkig in haar huwelijk. Door een aantal omstandigheden komt ze in aanraking met Dodie. Als er weer een moord wordt gepleegd op het eiland en er onschuldige mensen opgepakt worden, zijn Dodie en Ella vastberaden erachter te komen wat er aan de hand is. Met de hulp van Flynn Hudson komen ze erachter wat de reden van de moorden is en wie hierachter zitten. Het wordt al gauw duidelijk dat het paradijs niet zo’n paradijs is als het lijkt, maar ook zijn duistere kanten heeft.

Mijn mening
Als de bougainville bloeit is een boeiend verhaal waarin romance en spanning met elkaar gecombineerd worden. De personages zijn goed beschreven en komen tot leven in het verhaal. Door de afwisseling in de perspectieven leer je alle personages goed kennen en weet je wat hun beweegredenen zijn. Ondanks dat het verhaal ook verteld wordt vanuit het perspectief van Flynn Hudson, zijn toch Dodie Wyatt en Ella Sandford de echte hoofdpersonen en kan Flynn worden gezien als een ietwat belangrijker bijpersonage. Ook bouwt het verhaal goed op. Vanaf het eerste hoofdstuk is er de vraag wat er precies gebeurd is met Johnnie Morrell en wie hem nou vermoord heeft. Langzaamaan krijg je steeds meer informatie en gebeuren er verschillende dingen die ervoor zorgen dat je je toch gaat afvragen of Dodie (en later Ella) wel door moet gaan met de zoektocht.
Een leuk weetje is dat het verhaal losjes gebaseerd is op een aantal feiten. De Duke en Duchess van Windsor verbleven inderdaad op de Bahama’s ten tijden van de Tweede Wereldoorlog en ook Sir Harry Oakes is een bestaand personages. De moord op Sir Harry Oakes in 1943 is nooit opgelost en dit heeft Kate Furnivall geïnspireerd tot het schrijven van dit verhaal.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s