Huis van herinneringen van Nicci Gerrard

9200000030134828Titel: Huis van herinneringen
Auteur: Nicci Gerrard
Uitgever: Boekerij
Aantal pagina’s: 320
Prijs: €19,95

Als de vierennegentig jaar oude Eleanor door haar kinderen te oud wordt bevonden om thuis te wonen, stemt ze erin toe naar een bejaardenhuis te verhuizen. Maar alleen als er een vreemde haar spullen opruimt in plaats van haar familie. Als Peter tijdens deze taak een aantal brieven tegenkomt van een geheime liefde, wil hij daar meer van weten. Hij vraagt Eleanor het verhaal te vertellen, waar ze na veel aandringen mee instemt. Elke avond dat Peter en Eleanor samen thuis zijn, vertelt Eleanor over haar leven van voor ze met Gil ging trouwen. Langzaam komen de geheimen van het leven van Eleanor aan het licht. Ondertussen zijn er ook de stukken uit het heden en leer je steeds meer over Peter.

Mijn mening
Ondanks dat ik niet helemaal lekker in het verhaal kon komen en het niet echt mijn ding was, kan ik niet zeggen dat het een slecht boek is. Er is een bepaald geheim in het verleden dat nog niet volledig is verwerkt. De schrijfstijl is goed. Er worden geen dingen verteld die vervolgens niet worden uitgelegd en de afwisseling tussen het heden en het verleden is goed. Er had echter wat mij betreft misschien nog iets meer focus mogen liggen op het heden. Er is nu duidelijk dat er wat tussen Peter en Jonah speelt, maar dit wordt binnen een paar zinnen afgewerkt, ondanks dat het er wel voor zorgt dat Peter zich niet goed voelt en tot zichzelf moet komen bij Eleanor. Er is daarentegen veel focus op het verleden van Eleanor, wat uiteraard ook erg belangrijk is, maar ik denk dat het meer in balans had kunnen zijn.
Wat mij een volledig raadsel was, is waarom de scene die in het proloog wordt beschreven daar geplaatst wordt. Pas als je op het punt aanbelandt in de chronologie van het verhaal, snap je wat het was. Op zich is dat niet zo erg, maar de scene zelf wordt verder helemaal niet gebruikt. Daar waar je in een thriller nog wel eens een moordscene hebt aan het begin en dan in de rest van het boek uit gaat zoeken wat er precies is gebeurd, heeft dit totaal geen nut. Je denkt er pas weer aan zodra je ermee geconfronteerd wordt en dan realiseer je je dat het wel belangrijk is, maar niet zo belangrijk dat het aan het begin van het boek moet komen.
Ik denk dat fans van Nicci Gerrard dit boek wel heel mooi kunnen vinden, want het is, zoals gezegd, wel goed geschreven en zit verder ook goed in elkaar. Voor mij was het echter niet wat en ik heb ook niet de behoefte om meer van haar te lezen. Hopelijk schrijft ze beter samen met haar echtgenoot, want daar ben ik nog wel benieuwd naar!

Advertenties

One thought on “Huis van herinneringen van Nicci Gerrard

  1. Pingback: Recensies: Nicci Gerrard - Huis van herinneringen | Ranking the Books

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s