Onbezorgd van Tom Winter

9200000025900975Titel: Onbezorgd
Auteur: Tom Winter
Uitgever: AW Bruna
Aantal pagina’s: 224
Prijs: €17,95

In Onbezorgd van Tom Winter volg je de verhalen van Carol en Albert. Carol is getrouwd met Bob en heeft een dochter Sophie, maar ze voelt zich diepongelukkig. Haar huwelijk is niks meer waard en met haar dochter kan ze het  niet goed vinden. Het liefst zou ze bij haar man weggaan, maar nu Bob mogelijk zaadbalkanker heeft, weet ze even niet meer wat ze moet.
Albert werkt voor een postbedrijf en gaat bijna met pensioen. Hij woont samen met zijn kat Gloria en kijkt er nog niet echt naar uit om niet meer te werken. Op zijn werk zijn ze hem echter liever kwijt dan rijk en voor zijn laatste weken wordt hij aan het werk gezet in een kamertje waar alle onbestelbare post terecht komt. Hier vindt hij ook geheimzinnige brieven met een smiley op de envelop, gericht aan het universum. Hij leest de brieven en voelt zich verbonden met degene die ze schrijft. In de tijd dat hij nog aan het werk is, kijkt hij zelfs uit naar deze brieven.

Mijn mening
Het boek viel me helaas nogal tegen. Ik had gehoopt dat er iets meer verhaal in zou zitten, maar naar het einde toe bleek dat het eigenlijk voornamelijk ging om de zoektocht van Albert naar degene die de brieven schrijft. De personages worden niet echt heel goed neergezet. Albert is ergens in de 60, maar hij wordt neergezet alsof hij al heel erg oud is en niks meer kan. Carol is een beetje een zeurderig persoon die misschien niet echt gelukkig is in haar huwelijk, maar die ook nogal egoïstisch overkomt. Het verhaal sleept nogal voort en de vertelwijze is ook niet echt heel boeiend. Pas aan het eind komt de clou een klein beetje naar boven en krijgt elk personage een bepaald doel in hun leven en in het boek. Er worden wel een aantal diepere zaken besproken in het verhaal, zoals kanker, pensioen en een ongelukkig huwelijk, maar ik heb niet het idee dat dit uitgewerkt is tot wat het had kunnen zijn. De vertaling van de titel vind ik trouwens wel echt geniaal! Omslag is ook erg leuk.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s