Alleen op de wereld van Hector Malot

9200000019498995Titel: Alleen op de wereld
Auteur: Hector Malot
Uitgever: De Arbeiderpers
Aantal pagina’s: 479
Prijs: €9,99 (e-book)

Als tweede boek in Augustus Klassieke Literatuur Maand las ik Alleen op de wereld van Hector Malot. Ik had het boek jaren geleden al een keer gelezen en kon me sommige dingen ook nog wel herinneren. Wat ik me echter ook goed kon herinneren, was dat ik het een prachtig boek vond. Zelf had ik er niet aan gedacht dit boek te lezen, maar in een poll op facebook kwam dit boek er met de meeste stemmen uit, en dat vond ik helemaal niet erg!
In Alleen op de wereld wordt Remi op negenjarige leeftijd bij de vrouw weggehaald van wie hij denkt dat het zijn moeder is. De man van deze moeder Barbarin wil echter niet zijn geld uitgeven aan het zorgen voor Remi en verkoopt hem aan de rondreizende muzikant Vitalis. Eerst is Remi ontroostbaar dat hij zijn moeder achter moet laten, maar langzaamaan raakt hij gewend aan Vitalis en zijn troep, bestaande uit honden Capi, Dolce en Zerbino en aap Monsieur Joli-Coeur. Ze trekken door heel Frankrijk, treden op voor veel verschillende mensen en leren ook een hoop mensen kennen. Door verschillende omstandigheden komt Remi er soms alleen voor te staan, en op deze momenten maakt hij verschillende mensen mee. Sommigen zijn bereid hem met alles te helpen, terwijl anderen niets van hem willen weten. Langzaam wordt Remi ouder en wordt door schade en schande wijs. Hij maakt veel verschillende dingen mee, leert vele mensen kennen en ziet vele verschillende plaatsen in Frankrijk en zelfs daarbuiten.

Mijn mening
Zoals ik al zei had ik dit boek al eens eerder gelezen en wist ik dus in grote lijnen wat er zou gaan gebeuren. Echter, dit doet zeker niet af aan het verhaal. Het is zo mooi beschreven en het verhaal zelf is gewoon zo goed dat ik het zo nog een keer zou lezen! Je ziet hoe Remi van kleine onnozele jongen uitgroeit tot een zelfstandige jongen. Deze ontwikkeling is erg goed beschreven en het boek blijft van pagina tot pagina boeien. Soms zijn er wat uitgebreide beschrijvingen van het landschap, maar op het moment dat dat vervelend wordt, zijn ze over. Aanrader!

Advertenties

2 thoughts on “Alleen op de wereld van Hector Malot

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s