Incendio van Tess Gerritsen

1406-Incendo_231Titel: Incendio
Auteur: Tess Gerritsen
Uitgever: The House of Books
Aantal pagina’s: 95

Incendio van Tess Gerritsen is het geschenk tijdens de maand van het spannende boek in 2014. In dit korte verhaal vindt violiste Julia Andsell een muziekstuk in een oud boek dat ze in Rome heeft gekocht. Als ze thuis is, besluit ze het stuk een keer te proberen om te kijken of het wat zou kunnen zijn voor het kwartet waar ze in speelt. Maar op het moment dat ze aan het muziekstuk begint, gebeuren er duistere dingen. Aangezien Julia steeds alleen is met haar driejarige dochter Lily en dus niks kan bewijzen, is er niemand die haar gelooft. Maar Julia is vastberaden het mysterie van dit muziekstuk te achterhalen en stuit hierbij op een vreselijk geheim.

Mijn mening
Omdat het zo’n lekker dun boekje is, kun je het heerlijk snel uitlezen. Maar dan moet het wel boeiend blijven natuurlijk. Tess Gerritsen lukt dat heel goed. Ik had al eerder een boek gelezen van Tess Gerritsen en ondanks dat ik het een boeiend verhaal vond, sprak dat me toch niet helemaal aan. Dit korte verhaal boeide mij veel meer. Ik zat er vrijwel direct in en wilde graag weten wat er zou gebeuren toen ik het even niet aan het lezen was. Er wordt een zeer groot onderwerp aangesproken, waar nog veel meer over geschreven kan worden, maar Tess Gerritsen weet het hier kort en bondig aan te halen zonder er te veel of te weinig over te zeggen. Ik vond het effect dat het geheim van het muziekstuk had wel wat vergezocht (niet zozeer het effect bij Julia, maar het grotere verhaal dat er omheen hangt) en ik denk dat dat voornamelijk te maken heeft met het feit dat het een kort verhaal is. In een uitgebreider verhaal had dit beter uitgewerkt kunnen worden en daarmee had het ook beter in het verhaal gepast. Het lijkt er nu een beetje naast te staan. Maar al met al vond ik het een goed geschenk voor de maand van het spannende boek! Het heeft mij in ieder geval weer zover gekregen om nog maar eens een boek van Tess Gerritsen te proberen!

Incendio is nog de hele maand juni te krijgen bij besteding van €12,50 aan Nederlandse boeken!

Advertenties

2 thoughts on “Incendio van Tess Gerritsen

    • Leuk! De maand van het spannende boek is inderdaad ook nog volop in gang! Ik vond het geschenk dit jaar veel beter dan die van vorig jaar (van Loes den Hollander). Die vond ik echt een stuk minder boeiend en heeft me totaal niet geïnteresseerd voor haar andere boeken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s