De moord op mijn vader van Carina Bergfeldt

Moord op mijn vaderTitel: De moord op mijn vader
Auteur: Carina Bergfeldt
Uitgever: AW Bruna
Aantal pagina’s: 432

‘Eindelijk ligt hij voor haar. Vastgebonden met acht rollen huishoudfolie, op het blauwe vouwbed dat ze voor vierhondernegenennegentig kronen bij IKEA heeft gekocht.’
Zo begint De moord op mijn vader van Carina Bergfeldt. Uit de titel blijkt al dat de ‘hij’ in deze eerste zin de vader is. Maar de vraag is dan nog wel, wie is dan de dochter? En dan maak je een sprong terug in de tijd, het moment dat dochtelief heeft besloten haar vader te vermoorden. Omstreeks dit tijdstip wordt echter ook het lichaam van de vermiste Elizabeth Hjort gevonden. Anna Eiler is de politieagent die belast is met het onderzoek over wat er nou is gebeurd met Elizabeth. Er blijkt namelijk al snel dat ze, in tegenstelling tot wat er eerder gedacht werd, geen zelfmoord heeft gepleegd. Maar Anna Eiler is niet de enige die zich bezighoudt met het onderzoek. Ook journalisten Julia Almliden en Ing-Marie Andersson bemoeien zich met de zaak en proberen eigenhandig het mysterie op te lossen. Naast het onderzoek naar de moord op Elizabeth Hjort, wordt al snel duidelijk dat het een van de drie vrouwen is die de moord op haar vader plant. Wie dat echter is, wordt niet direct duidelijk. Het verhaal wordt namelijk uit verschillende perspectieven beschreven. Ten eerste heb je de dochter, wiens verhaal vanuit de eerste persoon wordt verteld. En daarnaast heb je nog de perspectieven van Anna Eiler, Julia Almliden en Ing-Marie Andersson, welke in tweede persoon worden beschreven. Alledrie de vrouwen hebben zo hun geheimen en de verdenking schiet dus nogal heen en weer tussen hen drieën.

Mijn mening
Het was een boeiend verhaal, waar je twee verschillende verhaallijnen volgt die eigenlijk weinig met elkaar van doen hebben, behalve dat er ergens één personage is dat in beide verhaallijnen voorkomt. Wie is onduidelijk. De schrijfstijl is vlot en leest lekker weg. Ook het verhaal loopt lekker door. Er worden constant nieuwe dingen ontdekt en daar wordt verder mee gewerkt. Langzaamaan ontdek je samen met de personages steeds meer over de moord op Elizabeth Hjort en begin je ook langzaamaan steeds meer vermoedens te krijgen over wie de moord op haar vader plant. Het leuke is dat je het verhaal dus vanuit twee kanten meemaakt. Ten eerste vanuit een moordenaar (ondanks dat ze daar misschien alle recht toe heeft) en ten tweede vanuit degenen die juist een moordenaar willen pakken. Ondanks dat het wel zo is, voelt het toch net weer even wat anders dan het simpelweg vinden van de moordenaar na de moord. Misschien niet uitzonderlijk, maar zeker wel boeiend en goed geschreven.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s