De verbintenis van Anita Shreve

Anita Shreve2Titel: De verbintenis
Auteur: Anita Shreve
Uitgever: AW Bruna
Aantal pagina’s: 351

In De verbintenis komt een groep vrienden die elkaar heeft leren kennen op een middelbare school weer bij elkaar voor de bruiloft van twee van deze vrienden. Het is echter 27 jaar geleden dat ze elkaar hebben gezien en ieder van hen heeft al een heel leven weer achter zich. Harrison is uitgever, getrouwd met Evelyn en vader van twee zoons. Jerry is een rijke man, getrouwd met Julie. Nora is weduwe van Carl Laski, een bekende dichter, en heeft van haar huis een hotel gemaakt. Agnes is alleenstaand en geeft les op de school waar de vrienden elkaar hebben leren kennen. Rob is bekend pianist, homo en heeft een relatie met Josh.  Bill en Bridget zijn degenen die gaan trouwen. Ze waren beiden eerder getrouwd en hebben ieder een kind uit hun vorige huwelijk. Op een reünie vinden ze elkaar weer terug (ze hadden al een relatie op de middelbare school). Als blijkt dat Bridget kanker heeft, besluiten ze te trouwen en hun schoolvrienden uit te nodigen. Iedereen heeft echter zijn of haar geheimen en dan sluimert er ook nog het verhaal van Stephen, een andere schoolvriend die vlak voor de examens is verdronken in de zee. Door de verhalen over de vrienden heen, zie je ook nog het verhaal van Innes Finch, een verhaal dat wordt geschreven door Agnes.

Mijn mening
Langzaamaan onthult Anita Shreve steeds meer geheimen en kom je erachter waar iedereen mee zit. Er gebeurt eigenlijk niet echt heel erg veel in het verhaal, omdat het voornamelijk herinneringen zijn naar vroeger waar over gepraat wordt, maar toch weet Anita Shreve een bepaalde sfeer in het verhaal te brengen waardoor je wel geboeid blijft. Waarschijnlijk komt dit ook deels door het feit dat het vanuit verschillende personages wordt verteld (Agnes, Harrison, Bridget en Innes). Ik vond echter zelf het verhaal over Innes Finch het meest interessant, omdat daar toch net wat meer in gebeurd. Maar juist ook door de afwisseling van de twee verhaallijnen blijft je geboeid. Al met al dus een verhaal waarin weinig gebeurd, maar door de afwisseling van perspectieven en verhaallijnen wordt er toch een bepaalde sfeer gecreeërd die het verhaal interessant houden.
Het nieuwste boek van Anita Shreve, De levens van Stella Bain, is onlangs verschenen en vond ik persoonlijk veel beter. Hier kun je mijn volledige review over dit boek lezen!

Advertenties

One thought on “De verbintenis van Anita Shreve

  1. Pingback: De laatste ontmoeting van Anita Shreve | Marlieke over boeken

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s