De levens van Stella Bain van Anita Shreve

9200000022071169Titel: De levens van Stella Bain
Auteur: Anita Shreve
Uitgever: AW Bruna
Aantal pagina’s: 272

De levens van Stella Bain vertelt het verhaal van de Amerikaanse verpleegster Stella Bain die aan het front werkt tijdens de Eerste Wereldoorlog. Door een ongeluk is ze haar geheugen kwijt en weet ze niet meer wie ze is, waarom ze naar Frankrijk is gekomen en wat ze in Amerika heeft achtergelaten. Als ze een tijdje vrij krijgt van haar werkzaamheden aan het front, vertrekt ze naar Londen, waar ze opgevangen wordt door de familie Bridge. Mr. Bridge helpt haar haar geheugen terug te vinden. Langzaamaan krijg je steeds meer te weten over Stella Bain. Over wie ze nou is, waarom ze in Frankrijk was en wat zich heeft afgespeeld in de tijd in Amerika.

Mijn mening
In het begin moest ik heel erg inkomen. Pas heel langzaam wordt er onthuld wie Stella Bain nou is, en dat kost ook voor het verhaal wat tijd om er echt in te komen. Je hebt als lezer net zoveel informatie als Stella Bain en dat maakt het soms moeilijk. Het maakt je aan de andere kant ook juist wel heel nieuwsgierig. Toch gaat het verhaal niet alleen over het uitzoeken wie Stella Bain nou precies is, want op het moment dat ze daar achter komt, blijkt er nog een heel ander verhaal onder te liggen wat ook erg boeit.
Langzaamaan krijg je steeds meer informatie, wat het erg interessant houdt. Er is een bepaald verhaal als rode draad in het boek, maar ook de dingen die zich daarnaast afspelen zijn belangrijk voor deze verhaallijn en voor Stella Bain als personage. Stella Bain als personage zelf is ook goed neergezet en je kunt je erg goed inleven in wie zij nou is en waarom ze is zoals ze is. Ook de periode waarin het zich afspeelt wordt duidelijk neergezet. Er zijn bepaalde dingen die in deze tijd heel normaal lijken, maar die juist ten tijde van de Eerste Wereldoorlog heel anders waren.
Tegen een achtergrond van de Eerste Wereldoorlog volg je het verhaal van een vrouw die op zoek is naar zelfstandigheid, maar ook haar verleden achter zich wil laten. Daarnaast krijg je nog mee wat de oorlog doet met niet alleen soldaten, maar ook met het medisch personeel en de mensen thuis. Je ziet ook niet alleen het verhaal uit Frankrijk en Groot-Brittannië, maar ook het onbegrip uit Amerika. Ik vind het zeker een aanrader!
Erg mooi omslag ook.

Advertenties

One thought on “De levens van Stella Bain van Anita Shreve

  1. Pingback: De laatste ontmoeting van Anita Shreve | Marlieke over boeken

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s