De 100-jarige man die uit het raam klom en verdween van Jonas Jonasson

100jarige

Titel: De 100-jarige man die uit het raam klom en verdween
Auteur: Jonas Jonasson
Uitgever: Signatuur
Aantal pagina’s: 358

De 100-jarige man die uit het raam klom en verdween vertelt het verhaal van, hoe verrasend, een 100-jarige man die uit het raam klimt en verdwijnt. Op de dag dat Alan Karlsson 100 wordt, besluit hij dat hij het verzorgingstehuis zat is en dat hij op zoek gaat naar wat avontuur. Hij klimt uit het raam en loopt op zijn sloffen naar het dichtsbijzijnde busstation waar hij voor een bepaald bedrag een enkeltje koopt naar daar waar hij met dat bedrag kan komen. Door een zeker voorval in dat busstation eindigt hij op zijn bestemming met een tas die niet van hem is.
Wat volgt is een hilarisch verhaal over een tocht naar vrijheid en een vlucht voor mensen die het misschien wat minder goed met hem voorhebben. Tussen de verhalen over deze tocht door, wordt ook het verhaal verteld van Alan als klein jongetje tot het moment dat hij in het verzorgingstehuis terecht komt, waarbij hij de meest bizarre dingen meemaakt die zo bizar zijn dat je ze haast niet kunt geloven, maar die, als je er goed over nadenkt, best zouden kunnen gebeuren.

Mijn mening
Het is lang geleden dat ik zo heb moeten lachen om een boek. Naast de zeer bizarre verhaallijn is de schrijfstijl ook gewoon zo ontzettend goed dat alleen dat je al geïnteresseerd houdt. Het is een zeer bizar verhaal wat op een zeer geloofwaardige wijze wordt neergezet, ook al weet je natuurlijk dondersgoed dat het zeer onwaarschijnlijk is. Ik ben zeer benieuwd of zijn onlangs verschenen boek, De zonderlinge avonturen van het geniale bommenmeisje, net zo lachwekkend is als dit debuut!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s