Duizend schitterende zonnen van Khaled Hosseini

Duizend schitterende zonnenTitel: Duizend schitterende zonnen
Auteur: Khaled Hosseini
Uitgever: De bezige bij
Aantal pagina’s: 392

Duizend schitterende zonnen van Khaled Hosseini begint met het verhaal van Mariam, een bastaardkindje die ontzettend opkijkt tegen haar vader, de man die haar elke week komt bezoeken, omdat ze niet de dochter is van een van zijn drie vrouwen. Als Mariam op een dag naar Herat gaat om haar vader op te zoeken, wordt ze daar geconfronteerd met waar zij als bastaardkindje nou echt staat. Na nog meer drama wordt ze uitgehuwelijkt aan de veel oudere Rasheed die in Kabul woont. In het begin lijkt dit nog goed te gaan, maar al gauw stelt hun huwelijk nog maar weinig voor.
Vervolgens ga je naar het verhaal van Laila, een jong meisje dat ook in Kabul woont in dezelfde straat als Mariam. Haar twee oudere broers vechten bij de Moslimbroeders tegen de Russen. Haar vader is leraar en wil het allerbeste voor Laila, ondanks dat ze als meisje steeds minder kansen krijgt in Afghanistan. Na een serie van tegenslagen komt Laila terecht bij Mariam en Rasheed, waar ze als tweede vrouw van Rasheed wordt aangenomen. In het begin is er nog wat strijd tussen de twee vrouwen, maar al snel zijn ze onafscheidelijk.

Mijn mening
In één woord: Wauw! Wat een prachtig verhaal is dit. Het vertelt niet alleen op een prachtige manier de relatie van twee vrouwen met elkaar, maar geeft ook op een duidelijke manier weer door wat voor veranderingen Afghanistan ging vanaf het moment dat de Russen het land verlaten en hoe deze veranderingen hun weerslag hadden op de positie van vrouwen. Het verhaal hield me echt in zijn greep en ik wilde steeds weten hoe het verder ging. Binnen twee dagen had ik het uit.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s